Terug naar overzicht

HBO stage Social Work - Buurtwerk/Jongerenwerk

Reageren t/m:

30-06-2024

Aantal uren:

Een stageplek voor 32 uren per week

Organisatie:

deBasis Veendam

Locatie:

Veendam
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

deBasis Veendam heeft per september ruimte voor één stagiaire Jongerenwerker/Buurtwerker. In deze stage heb je contact met jongeren tot jong volwassenen in de leeftijdscategorie 12 tot 21 jaar. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met school, financiële problemen, zijn jong moeder geworden, voelen zich eenzaam of somber, zijn minder weerbaar, worden gepest of hebben ADHD. We zijn een open jongerencentrum dus hier komt echt alles voorbij.

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van het supportteam en bent supporter/maatje van (2 tot 4) jongeren. Deze jongeren zijn vaak naar ons doorverwezen. Je helpt mee met het organiseren van allerlei activiteiten: meidenavond, voorlichtingen, koken met jongeren, sporten met jongeren en creatieve avonden. Daarnaast ondersteun je jongeren en zoek je samen zaken uit, bijvoorbeeld over 18+ en dan... Tevens ben je in de wijken op straat te vinden en ga je in gesprek met jongeren (hanggroepen) en/of buurtbewoners. Je draait mee in het rooster van het jongerencentrum, waar je op laagdrempelige manier contact legt met jongeren. Je bent daar veel in gesprek met jongeren, signaleert en onderneemt actie als dit nodig is.
De stage omvat vaak een mix van deze werkzaamheden op basis van jouw eigen voorkeur of hobby. Sport je bijvoorbeeld graag, dan zou je met een groepje jongeren een sport gerelateerde activiteit kunnen organiseren.
Daarnaast is er ook ruimte om mee te draaien in het inloopspreekuur en alle werkzaamheden die daaruit volgen. Je kunt ook mee doen met buurtwerk in de wijken: activiteiten mee organiseren, huiskamer gesprekken/collectieve activiteiten of wijkrondes lopen.
De werktijden zijn wisselend maar de openingstijden van het jongerencentrum Break! zijn op woensdag t/m vrijdag in de middag en avond.
Verder heb je redelijk veel ruimte om je week in te plannen.

Wat neem je mee?

  • Je volgt een HBO opleiding Social Work (3e jaars)
  • Initiatief, proactief en een eropaf mentaliteit
  • Humor, spontaniteit, energie en enthousiasme

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een superleuke leerzame stageplek
  • Een stagevergoeding
  • Een stageplek voor 32 uur per week
  • Veel ruimte voor initiatieven en ideeën
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het onderzoeken van je interesses
  • Professionele stagebegeleiding
  • Aanbod met diverse cursussen en trainingen

Je bent een volwaardig onderdeel van het team, jouw inbreng wordt gewaardeerd. Verder geldt dat je uit deze stage kunt halen wat je er zelf aan energie instopt!

De procedure

Mocht je vragen hebben, dan kun je bellen met Ineke van Loo op telefoonnummer 0615033362 of mailen via i.vanloo@debasisveendam.nl. Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende stageplek bij deBasis in Veendam? Klik dan op onderstaande button 'direct solliciteren' en laat jouw cv en motivatiebrief achter. Wacht niet met solliciteren, want sollicitaties worden doorlopend opgepakt. 

Direct solliciteren

deBasis Veendam

deBasis Veendam is een unieke samenwerking tussen Compaen (onderdeel van de Tintengroep), Cosis en Coöperatie Dichtbij om uitvoering te geven aan de Algemene Voorziening Maatschappelijke Ondersteuning (AVMO) in de gemeente Veendam.

Wij zijn er voor alle inwoners van Veendam en omgeving. We werken wijk- en buurtgericht aan een vitale leefomgeving voor zowel jong als oud. We verbinden, ondersteunen en organiseren; uiteraard in samenwerking met inwoners. Zo staan we dichtbij de mensen.

We leveren individueel maatwerk en collectief aanbod. Dit kunnen vragen zijn over geldzaken, gezondheid, relaties, opvoeding, wet- en regelgeving, mantelzorg of over dagbesteding.

We werken vanuit twee teams en zoeken elkaar interdisciplinair op. Samen met vrijwilligers zetten wij ons in om inwonersinitiatieven te ondersteunen, de zelfredzaamheid van inwoners te vergroten en talenten van inwoners te versterken. Zodat inwoners zelf de regie en grip houden over hun eigen leven.

Compaen, onderdeel van deBasis Veendam, valt onder de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.