Terug naar overzicht

HBO stage Social Work

Reageren t/m:

31-05-2024

Aantal uren:

32 uren per week

Organisatie:

Sociaal Werk De Kop

Locatie:

gemeente Steenwijkerland
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

Sociaal Werk de Kop in Steenwijkerland heeft per september twee stageplekken beschikbaar. Als je bij ons stage komt lopen kun je rekenen op goede en persoonlijke stagebegeleiding door vakspecialisten. Zij zullen jou helpen om werkervaring op te doen en een leuke, leerzame stageperiode te hebben.

Sociaal Werk De Kop is onderdeel van de Tintengroep. Wij zetten ons in voor het welzijn van alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland, daarbij werken wij vanuit twee verschillende gebiedsteams. Inwoners kunnen bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, financiën, opvoeding en opgroeien, huiselijk geweld, psychosociale hulpverlening, buurtwerk, mantelzorg, vitaal ouder worden, enz. Op onze website www.sociaalwerkdekop.nl kun je meer over onze organisatie lezen.

In onze teams werken buurtwerkers, buurtmaatschappelijk werkers (met o.a. specialisatie schoolmaatschappelijk werk), jongerenwerkers en buurt sportcoaches.
Wij werken vanuit het gedachtegoed Positieve Gezondheid.

Wat ga je doen?
Wij bieden verschillende stages aan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een stageplek als:

Buurtmaatschappelijk werker
Een Buurtmaatschappelijk werker biedt intensieve individuele ondersteuning aan inwoners. Naarmate jouw stageperiode vordert, groei je in zelfstandigheid en krijg je de ruimte om een eigen caseload op te bouwen. Bij een aanmelding verzamel je informatie over de inwoner en diens leefomgeving om de hulpvraag vast te stellen. Je krijgt te maken met uiteenlopende hulpvragen. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn op het gebied van financiën, jeugd, gezin en opvoeding en eenzaamheid. Je brengt het sociale netwerk van de inwoner in kaart en samen met de inwoner stel je een ondersteuningsplan op. Je voert regie op het afgesproken traject en rapporteert over de voortgang van de activiteiten. Daarnaast draai je mee met spreekuren en aanmelddiensten.

Buurtwerker
Als buurtwerker ben je proactief gericht op het benutten en versterken van kennis en talenten van inwoners. Je bent zichtbaar en actief in de wijk en signaleert wensen, behoeften en vraagstukken van inwoners. Je kent de talenten en de mogelijkheden in buurten, wijken en/of dorpen, zowel op individueel als collectief niveau. Je werkt samen met inwoners aan passende oplossingen en organiseert samen activiteiten.

Wat neem je mee?
- Je volgt een HBO opleiding Social Work ( 2e of 3e jaars)
- Flexibiliteit, initiatief, nieuwsgierigheid en een gezonde dosis lef
- Creativiteit, zelfstandigheid en resultaatgerichtheid
- Sociale vaardigheden voor het begeleiden, motiveren en stimuleren van inwoners
- Je staat stevig in je schoenen

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een superleuke leerzame stageplek
  • Een stageplek voor 32 uur per week (minder uren is bespreekbaar)
  • Veel ruimte voor initiatieven en ideeën
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het onderzoeken van je interesses
  • Professionele stagebegeleiding
  • Aanbod met diverse cursussen en trainingen

De procedure
Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen onze organisatie of heb je vragen? Dan kun je bellen met onze teamcoaches Dianne Zijlstra ( 06 46261821) en Tanja Simonis ( 06 579723 79). Wil je solliciteren op een stageplek bij SWDK? Klik dan op onderstaande button 'direct solliciteren'. Reageren kan tot en met 31 mei.

Direct solliciteren

Sociaal Werk De Kop

Sociaal Werk De Kop is de sociaal werk organisatie in de gemeente Steenwijkerland. Wij staan klaar voor inwoners in de wijken en buurten. Wij geloven dat iedere inwoner van de gemeente Steenwijkerland ertoe doet en mee mag doen. Daarvoor zetten we ons elke dag in. Dit doen we niet alleen. We hechten veel waarde aan ontmoeten, betrekken en samenwerken. Daarom brengen we mensen en organisaties bij elkaar en werken we samen met veel andere partijen, zoals vrijwilligers, verenigingen, huisartsen, gemeenten, zorginstellingen en woningbouwcorporaties.

Vanuit twee gebiedsteams werken buurtmaatschappelijk werkers, school- en jeugdmaatschappelijk werkers, buurtwerkers(sport) en vrijwilligers. We bieden ondersteuning bij vragen over financiën, gezondheid, sport en leefstijl, opvoeding of relaties, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Daarnaast werken we ook samen met inwoners aan initiatieven in wijken en buurten.Vanuit de gebiedsteams werken collega’s ook voor verschillende jongerenprojecten, het VIP! en diverse gemeente brede projecten.

Sociaal Werk De Kop is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.