Terug naar overzicht

Jaarstage Buurtwerk (HBO)
Team Noord

Reageren t/m:

31-07-2024

Aantal uren:

32 uren per week

Organisatie:

Sociaal Werk De Kear

Locatie:

Joure
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

Wat ga je doen?
Als stagiaire maak je onderdeel uit van een integraal team buurtwerkers en Buurtwerkers Sport en Cultuur dat werkzaam is in de buurten en dorpen van gemeente De Fryske Marren. Buurtwerkers richten zich op het brede maatschappelijke veld met als doel om de eigen kracht van inwoners en hun netwerk te versterken en om naar vermogen te participeren in de samenleving. We werken vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en met een oplossingsgerichte benadering.

Als stagiaire buurtwerker loop je mee met de werkzaamheden van je collega buurtwerkers. Je gaat mee de wijk in, komt in contact met inwoners en denkt mee met inwonersinitiatieven. Je biedt inwoners een luisterend oor, geeft informatie en advies en praktische ondersteuning. De thema's waar we ons in de Fryske Marren op richten zijn onder andere: gezonde leefstijl, mantelzorg, vrijwilligerswerk en jongeren.

Het werkgebied van Sociaal Werk De Kear is de hele gemeente De Fryske Marren. Het gebied is opgedeeld in twee teams: Team Noord, waarvan kantoor in Joure en Team Zuid, waarvan kantoor in Lemmer. We zoeken voor het schooljaar 2024 – 2025 één stagiaire voor Team Noord, standplaats Joure.

Wat neem je mee?
Voor deze stage volg je een HBO opleiding Social Work. De stageplaats is voor een heel schooljaar en bevat 32 uur per week.

Van jou vragen we:

  • Een open houding
  • Je bent pro-actief
  • Je stelt je leergierig op en toont initiatief
  • Je kunt samenwerken met collega's, inwoners en ketenpartners
  • Een plan waarmee je aantoont hoe je gaat werken aan de benodigde competenties als sociaal werker

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een stageplek voor 32 uur per week
  • Een dynamische organisatie die jou de kans biedt om je te blijven ontwikkelen
  • Veel ruimte voor initiatief en ideeën
  • Professionele stagebegeleiding
  • Een stagevergoeding

De procedure

Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende stageplek bij Sociaal Werk De Kear? Klik dan op onderstaande button 'direct solliciteren' en laat jouw cv en motivatiebrief achter. Wacht niet langer met solliciteren, want de sollicitaties worden doorlopend opgepakt. 

Direct solliciteren

Sociaal Werk De Kear

Sociaal Werk De Kear is een dynamische organisatie, die in de gemeente De Fryske Marren het sociaal werk uitvoert. Wij staan klaar voor inwoners in de wijken en dorpen. Samen met inwoners zetten wij ons in om de buurten en dorpen in De Fryske Marren nog krachtiger te maken. We bieden laagdrempelige oplossingen, dichtbij mensen. Wij geloven dat iedere inwoner van De Fryske Marren ertoe doet en mee mag doen. Daarvoor zetten we ons elke dag in.

Dit doen we niet alleen. We werken samen met de mensen in de buurt en de organisaties om ons heen. We zijn actief betrokken, halen vragen op bij inwoners en bij onze samenwerkingspartijen. Daardoor weten wij wat er leeft en speelt op lokaal-, buurt- en dorpsniveau. Samen zoeken we verbindingen die zorgen voor een sterke samenleving.

Vanuit twee gebiedsteams werken wij in Joure en Lemmer. Onze collega’s zetten zich in voor de gemeentelijke opdracht: het versterken van inwonersinitiatieven, mantelzorgondersteuning en ondersteuning van vrijwilligers (VIP!). We werken aan het bevorderen van de zelfredzaamheid en participatie van onze inwoners. Sport, bewegen en cultuur gebruiken wij als uitgangspunt in ons werk.

Sociaal Werk De Kear is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.