Terug naar overzicht

Hbo Stage Social Work

Reageren t/m:

30-06-2024

Aantal uren:

Een stageplek voor 32 uren per week (minder is bespreekbaar)

Organisatie:

Sedna

Locatie:

Emmen
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

Sedna Emmen heeft per september en februari verschillende stageplekken beschikbaar! Als je bij ons stage komt lopen kun je rekenen op goede en persoonlijke stagebegeleiding door vakspecialisten. Wij bieden jou een leuke en leerzame stageperiode waarin je werkervaring op kunt doen.

Sedna is er voor alle inwoners van de gemeente Emmen en we werken vanuit verschillende gebiedsteams. Inwoners kunnen bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, financiën of opvoeden en opgroeien. Maar ook met vragen over (het organiseren van) activiteiten in de wijk of het ontmoeten van buurtbewoners. In onze teams werken buurtwerkers, buurtmaatschappelijk werkers, schuldhulpverleners, jeugd- en schoolmaatschappelijk werkers.

Wat ga je doen?

Er is bij Sedna veel mogelijk. Je krijgt de kans om ons brede vak van alle kanten te bekijken en je te verdiepen. Je zult je eerst oriënteren op het brede welzijn en na een aantal weken ga je aan de slag met jouw specialisatie. Samen met een collega ga je 'eropaf'. Je hebt contact met inwoners die een hulpvraag hebben en naarmate jouw stage vordert zal je steeds zelfstandiger gaan werken en een caseload opbouwen.

De voorkomende werkzaamheden tijdens je stage bestaan uit:

 • Onderhouden cliëntcontacten
 • Verzorgen van spreekuren
 • Meedraaien in het groepswerk en buurtwerk
 • Rapporteren en administratie
 • Bijwonen van teamvergaderingen
 • Ontmoetingsgroep met andere stagiaires

Als (buurt)maatschappelijk werker bied je intensieve individuele ondersteuning met als doel om de eigen kracht van inwoners en hun netwerk te versterken en de zelfredzaamheid te vergroten.

Als schoolmaatschappelijk werker bied je ondersteuning bij opvoed- en opgroei vragen met als doel om de eigen kracht van ouders, kinderen en hun netwerk te versterken. Samen met ouders kijken we of we de vraag individueel of collectief oppakken. Collectieve trajecten die wij aanbieden zijn o.a. weerbaarheidstrainingen en lotgenoten groep voor kinderen van gescheiden ouders (KIES).

Als buurtwerker ben je proactief gericht op het benutten en versterken van kennis en talenten van inwoners. Je bent zichtbaar en actief in de wijk en signaleert wensen behoeften en vraagstukken van inwoners. Je kent de talenten en de mogelijkheden in buurten, wijken en/of dorpen, zowel op individueel als collectief niveau. Je werkt samen met inwoners aan passende oplossingen en organiseert samen activiteiten.

Wat neem je mee?

 • Je volgt een hbo-opleiding Social Work
 • Flexibiliteit, initiatief, nieuwsgierigheid en een gezonde dosis lef
 • Creativiteit, zelfstandigheid en resultaatgerichtheid
 • Sociale vaardigheden voor het begeleiden, motiveren en stimuleren van inwoners
 • Je staat stevig in je schoenen

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een stagevergoeding
 • Een stageplek voor 32 uur per week (minder uren is bespreekbaar)
 • Veel ruimte voor initiatief en ideeën
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het onderzoeken van je interesses
 • Professionele stagebegeleiding
 • Aanbod met diverse cursussen en trainingen

De procedure

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen onze organisatie of heb je vragen? Dan kun je bellen met Marietje Vrieswijk, stage coördinator op telefoonnummer 06-25467671 of stagezaken@sednaemmen.nl. Wil je solliciteren op een stageplek bij Sedna Emmen? Klik dan op onderstaande button 'direct solliciteren' en laat jouw cv en motivatiebrief achter. Wacht niet langer met solliciteren, want de sollicitaties worden doorlopend opgepakt. 

 

Direct solliciteren

Sedna

Sedna is een dynamische organisatie, die in de gemeente Emmen het sociaal werk uitvoert.

In de kern werken wij aan het versterken van de sociale basis voor inwoners. Wij doen ons werk zodat mensen zich beter voelen, zich makkelijker redden en zich meer verbonden voelen met de gemeenschap. Ons uitgangspunt is dat iedereen ertoe doet en dat ieder mens iets voor een ander kan betekenen.

Dit doen we niet alleen. We werken met de mensen in de buurt en de organisaties om ons heen. Samen zoeken we verbindingen die zorgen voor een sterke samenleving. Wij werken vanuit zes gebiedsteams aan vijf maatschappelijke opgaven. We werken aan het doorbreken van armoede, we faciliteren de informele zorg en werken aan de doorontwikkeling hiervan én we versterken de zelfredzaamheid van inwoners van Emmen. Daarnaast bieden we perspectief voor jeugdigen en zetten we in op ondersteuning en preventie van huiselijk geweld met een integrale werkwijze.
We zijn gericht op normaliseren waar dit kan, en het bespreekbaar en laagdrempelig maken van hetgeen dat niet normaal is.

In ieder gebiedsteam werken buurtwerkers, buurtmaatschappelijk werkers, school- en jeugdmaatschappelijk werkers, jongerenwerkers en schuldhulpverleners. Naast de gebiedsteams hebben we teams voor verschillende jongerenprojecten, het VIP! en diverse gemeente brede projecten.

Sedna is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.