Terug naar overzicht

Stage Sociaal werk/Buurtmaatschappelijk werker Welstad

Reageren t/m:

30-06-2024

Aantal uren:

24-32 uren per week

Organisatie:

Welstad

Locatie:

Stadskanaal
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

Wat ga je doen?
Als Buurtmaatschappelijk werker werk je, samen met je collega's in het wijkteam, in de dorpen Onstwedde, Alteveer en Vledderveen om de inwoners te ondersteunen bij alle vragen in het sociaal domein. Je hebt individuele contacten met de inwoners, gaat veel op huisbezoek, maar verzorgt ook het inloopspreekuur, spreekuren bij scholen en huisartsenpraktijken om zo vindplaatsgericht en laagdrempelig vragen op te halen bij inwoners. Deze vragen variëren van financiën tot opvoeding, van huisvesting tot eenzaamheid en alles daar tussenin. Je hebt veel contact met ketenpartners (gemeente, woningstichting, zorgaanbieders en collega disciplines binnen Welstad) om zo snel en goed mogelijk de vragen van inwoners te beantwoorden. Hierbij geldt natuurlijk altijd dat je inwoners ondersteunt zoveel mogelijk zelf te doen!

Wat neem je mee?
HBO Social Work 2e /3e /4e jaar (jaarstage en minor), 24 tot 32 uur per week, duur minimaal een half jaar, bij voorkeur een jaar

Óf:

Mbo-niveau 4 richting sociaal werk (specifieke doelgroepen, maatschappelijke zorg o.i.d.), beschikbaarheid 24-32 uur per week en voor minimaal een half jaar.
• Én: Gezonde nieuwsgierigheid; durf te vragen wat je niet weet, aan collega's én aan je klanten!
• Flexibiliteit in taken en uren; geen dag loopt zoals je 'm gepland hebt!
• Zelfstandigheid; we gooien je niet meteen in het diepe, maar gaan wel uit van je eigen kunnen!
• Enthousiasme en leergierigheid; wij vinden het leuk jou alles te leren, als jij het leuk vindt van ons te leren!
• Goed Nederlandssprekend, schrijvend en lezend. Gronings spreken is een pré!
• Computervaardig
• In bezit van rijbewijs en auto

Wat krijg je ervoor terug?
• Een stageplek voor 24-32 uur per week
• Een dynamische organisatie die jou de kans biedt om je te blijven ontwikkelen
• Veel ruimte voor initiatief en ideeën
• Professionele stagebegeleiding
• Stagevergoeding

De procedure
Mocht je vragen hebben, dan kun je bellen met Annemieke Kok op telefoonnummer 06-20912969. Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende stageplek bij Welstad? Klik dan op onderstaande button 'direct solliciteren' en laat jouw cv en motivatiebrief achter voor 30 juni 2024. Wacht niet langer met solliciteren, want de sollicitaties worden doorlopend opgepakt.

Direct solliciteren

Welstad

Welstad is de sociaal werkorganisatie in de gemeente Stadskanaal. De kracht van wat we doen zit hem in ons gezamenlijk vermogen om positief bij te dragen in het alledaagse leven van inwoners, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Door daar waar nodig mensen te ondersteunen, hebben we impact op de gehele maatschappij. Als mensen het even niet volledig zelf redden dan helpen we hun zelf oplossingen te vinden op een manier die bij hen past. Zo stimuleren we hen om zelfstandig te beslissen, te handelen en voor zichzelf op te komen. Onze kracht zit hem in het gewone en dat maakt ons eigenlijk best bijzonder.

We zijn aanwezig in de wijken en dorpen waar mensen wonen, leven en werken. Daar ligt onze basis. We leggen contact, kijken en luisteren zodat we weten wat mensen bezighoudt en wat hun wensen en zorgen zijn. We maken daarbij bestaande kansen en talenten in de samenleving zichtbaar.

We werken vanuit zes compacte kernteams die actief zijn in Stadskanaal, Mussel, Musselkanaal, Onstwedde, Vledderveen en Alteveer. Wanneer inwoners met een vraag of probleem bij ons komen, kijken we integraal naar de best passende ondersteuning.

Op het gebied van samenlevingsopbouw, sport en cultuur, jeugd en jongerenwerk, opvoedondersteuning, maatschappelijk werk en onafhankelijke cliëntondersteuning bieden wij zowel collectieve als individuele ondersteuning. Denk aan ondersteuning bij financiële vraagstukken, weerbaarheid, bewonersinitiatieven, voorlichting en preventie. Samen met vrijwilligers organiseren we, informele ondersteuning aan mantelzorgers, jongeren en senioren. De vrijwilligersvacaturebank VIP! is een belangrijke dienst om vraag en aanbod met elkaar te matchen. In de dagelijkse uitvoering van het sportakkoord en het preventieakkoord hebben wij een belangrijke taak. Hierbij coördineren wij de ambities en werken wij samen met partners, zoals het onderwijs en sportverenigingen.

Welstad is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt en in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.