Terug naar overzicht

Stagiair Buurtwerk

Reageren t/m:

01-09-2022

Aantal uren:

32 uur per week

Organisatie:

Sociaal Werk De Kear

Locatie:

Joure of Lemmer
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als stagiaire maak je onderdeel uit van een integraal team buurtwerkers en Buurtwerkers Sport en Cultuur dat werkzaam is in de buurten en dorpen van gemeente De Fryske Marren. Buurtwerkers richten zich op het brede maatschappelijke veld met als doel om de eigen kracht van inwoners en hun netwerk te versterken en om naar vermogen te participeren in de samenleving. We werken vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en met een oplossingsgerichte benadering.

Als stagiaire buurtwerker loop je mee met de werkzaamheden van je collega buurtwerkers. Je gaat mee de wijk in, komt in contact met inwoners en denkt mee met inwonersinitiatieven. Je biedt inwoners een luisterend oor, geeft informatie en advies en praktische ondersteuning. De thema’s waar we ons in de Fryske Marren op richten zijn onder andere: gezonde leefstijl, mantelzorg, vrijwilligerswerk en jongeren.

Het werkgebied van Sociaal Werk De Kear is de hele gemeente De Fryske Marren. Het gebied is opgedeeld in twee gebiedsteams: Team Noord, waarvan kantoor in Joure en Team Zuid, waarvan kantoor in Lemmer. We zoeken voor het schooljaar 2022 – 2023 twee stagiaires.

Wat neem je mee?

Voor deze stage volg je een Hbo opleiding Social Work. De stageplaats is voor een heel schooljaar en bevat 32 uur per week.

Van jou vragen we:

  • Een open houding
  • Je bent pro-actief
  • Je stelt je leergierig op en toont initiatief
  • Je kunt samenwerken met collega’s, inwoners en ketenpartners
  • Je hebt een plan waarmee je aantoont hoe je gaat werken aan de benodigde competenties voor een sociaal werker

Wat krijg je ervoor terug?

Een stageplek voor 32 uur per week

  • Een dynamische organisatie die jou de kans biedt om je te blijven ontwikkelen
  • Veel ruimte voor initiatief en ideeën
  • Professionele stagebegeleiding
  • Een stagevergoeding

De procedure
Mocht je vragen hebben, dan kun je bellen met Lonneke Post via 06 512 911 95. Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende stageplek bij Sociaal Werk De Kear? Klik dan op onderstaande button ‘direct solliciteren’ en laat jouw CV en motivatiebrief achter.

 

Direct solliciteren

Sociaal Werk De Kear

Sociaal Werk De Kear is een welzijnsorganisatie in de gemeente De Fryske Marren. Zij maakt zich sterk voor de inwoners in wijken en dorpen op het gebied van zelfredzaamheid, inwonersinitiatieven, participatie, mantelzorg en vrijwilligerswerk. De organisatie maakt deel uit van de Tintengroep. Door professionals en maatschappelijke organisaties in het sociale werkveld te verbinden, te ondersteunen en te faciliteren brengen wij inwoners en organisaties bij elkaar: dus niet ieder voor zich, maar samen. Als werkorganisatie behouden we daarbij altijd onze lokale kleur. Kortom: krachten bundelen waar het kan, kleinschalig waar het moet.