Terug naar overzicht

Stagiair Jongerencoach Impacter

Reageren t/m:

31-08-2022

Aantal uren:

uren in overleg

Organisatie:

Sociaal Werk De Kear

Locatie:

Lemmer, Joure of Balk
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

 

 

 

 

 

 

 

Hey student!

Ben jij op zoek naar een leuke uitdagende stageplek binnen de gemeente De Fryske Marren?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

 Jongerencoach Impacter

uren in overleg

 

Wat ga je doen?

Impacter De Fryske Marren (onderdeel van de maatschappelijke diensttijd) is een project van Sociaal Werk De Kear. Bij Impacter zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander. Deze gedreven jongeren worden gekoppeld aan initiatieven en projecten. De jongere ontdekt zo zijn of haar talenten, ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Dat doen ze samen en met ondersteuning van een jongerencoach. Jij dus!

Impact maken kan op zóveel manieren. En juist dat maakt het zo lastig. Want wat past bij mij? Waar ben ik goed in en wat vind ik leuk? Wij geloven dat iedereen het verschil kan maken. En jij bent degene die een jongere daarbij gaat helpen!

Als jongerencoach ondersteun je deelnemende jongeren (Impacters) vanuit jouw eigen kennis en ervaringen. Dit doe je samen met een team van andere jongerencoaches.

Je gaat op zoek naar de vraag achter de vraag. Je luistert, vraagt door en gaat samen op zoek naar een plek in de dorpen waar de jongere aan de slag kan. Jij krijgt er energie van om jongeren te motiveren in het ontdekken en inzetten van hun talent. Daarnaast ga je actief op zoek naar nieuwe Impacters. Op scholen, op straat of bij sportverenigingen. Middels trainingen, workshops of gastlessen; of heb je zelf een ander tof idee?

De standplaats van de functie is Lemmer, Joure of Balk.

Wat neem je mee?

Voor deze stage volg je een relevantie opleiding rondom Social Work. De stageplaats is te vormen naar jouw wensen, qua uren en tijdsduur.

Van jou vragen we:

  • Inlevingsvermogen: je snapt de belevingswereld van jongeren en weet waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt bereiken
  • Je denkt in kansen en mogelijkheden
  • Je hebt kennis van de regio
  • Enthousiasme en energie en hebt een leergierige houding.

Wat krijg je er voor terug?

Een uitdagende stageplaats.

  • Een dynamische organisatie die jou de kans biedt om je te blijven ontwikkelen
  • Impacter trainingen en workshops om jouw kennis uit te breiden
  • Een cultuur en organisatiestructuur met ruimte voor ontwikkeling van jouw talenten
  • Een stagevergoeding

Contact 

Mocht je vragen hebben, dan kun je bellen met Jan Faber via 06-51291259. Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende stageplek van Impacter bij Sociaal Werk De Kear? Klik dan op onderstaande button ‘direct solliciteren’ en laat jouw CV en motivatiebrief achter.

 

Direct solliciteren

Sociaal Werk De Kear

Sociaal Werk De Kear is een welzijnsorganisatie in de gemeente De Fryske Marren. Zij maakt zich sterk voor de inwoners in wijken en dorpen op het gebied van zelfredzaamheid, inwonersinitiatieven, participatie, mantelzorg en vrijwilligerswerk. De organisatie maakt deel uit van de Tintengroep. Door professionals en maatschappelijke organisaties in het sociale werkveld te verbinden, te ondersteunen en te faciliteren brengen wij inwoners en organisaties bij elkaar: dus niet ieder voor zich, maar samen. Als werkorganisatie behouden we daarbij altijd onze lokale kleur. Kortom: krachten bundelen waar het kan, kleinschalig waar het moet.