Terug naar overzicht

Stagiair jongerenprogramma Movements

Reageren t/m:

30-06-2024

Aantal uren:

Een stageplek voor 16 uren per week (bij voorkeur maandag en dinsdag)

Organisatie:

Sedna

Locatie:

Emmen
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

Movements is een activeringsprogramma dat toekomstperspectief biedt aan jongeren tussen de 17 en 27 jaar, woonachtig in Emmen. Het doel van Movements is om (kwetsbare) jongeren een nieuw perspectief te laten vormen en een gedragsverandering teweeg te brengen, waardoor zij weer een actieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Movements is onderdeel van Sedna. Sedna is er voor alle inwoners van de gemeente Emmen en we werken vanuit verschillende gebiedsteams. Inwoners kunnen bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, financiën of opvoeden en opgroeien. Maar ook met vragen over (het organiseren van) activiteiten in de wijk of het ontmoeten van buurtbewoners.

Wat ga je doen?

Binnen deze stage krijg je de kans om zowel mee te draaien in de groepsactiviteiten als in individuele trajecten. Tijdens jouw leertraject heb je regelmatig contact met je stagebegeleider. De voorkomende werkzaamheden tijdens je stage bestaan uit:

 • Clientcontacten
 • Meedraaien met de groepsactiviteiten
 • Administratie
 • Teamvergaderingen
 • Ontmoetingsgroep met andere stagiaires

Wat neem je mee?

Je volgt momenteel een Mbo of Hbo opleiding richting sociaal werk. Als stagiaire is het van belang dat je initiatief neemt en eropaf durft te gaan! Je bent proactief en je wilt je graag verder ontwikkelen. Je staat open voor feedback en hebt een lerende en reflectieve houding. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken. Het is een pré als je affiniteit hebt met social media en het leuk vindt om hier over mee te denken.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een stagevergoeding
 • Een stageplek voor 16 uren per week (liefst maandag en dinsdag)
 • Veel ruimte voor initiatief en ideeën
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het onderzoeken van je interesses
 • Professionele stagebegeleiding
 • Aanbod met diverse cursussen en trainingen

De procedure

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen onze organisatie of heb je vragen? Dan kun je bellen met Marietje Vrieswijk, stage coördinator op telefoonnummer 06-25467671 of stagezaken@sednaemmen.nl. Wil je solliciteren op een stageplek bij Movements? Klik dan op onderstaande button 'direct solliciteren' en laat jouw cv en motivatiebrief achter. Wacht niet met solliciteren, want sollicitaties worden doorlopend opgepakt. 

 

Direct solliciteren

Sedna

Sedna is een dynamische organisatie, die in de gemeente Emmen het sociaal werk uitvoert.

In de kern werken wij aan het versterken van de sociale basis voor inwoners. Wij doen ons werk zodat mensen zich beter voelen, zich makkelijker redden en zich meer verbonden voelen met de gemeenschap. Ons uitgangspunt is dat iedereen ertoe doet en dat ieder mens iets voor een ander kan betekenen.

Dit doen we niet alleen. We werken met de mensen in de buurt en de organisaties om ons heen. Samen zoeken we verbindingen die zorgen voor een sterke samenleving. Wij werken vanuit zes gebiedsteams aan vijf maatschappelijke opgaven. We werken aan het doorbreken van armoede, we faciliteren de informele zorg en werken aan de doorontwikkeling hiervan én we versterken de zelfredzaamheid van inwoners van Emmen. Daarnaast bieden we perspectief voor jeugdigen en zetten we in op ondersteuning en preventie van huiselijk geweld met een integrale werkwijze.
We zijn gericht op normaliseren waar dit kan, en het bespreekbaar en laagdrempelig maken van hetgeen dat niet normaal is.

In ieder gebiedsteam werken buurtwerkers, buurtmaatschappelijk werkers, school- en jeugdmaatschappelijk werkers, jongerenwerkers en schuldhulpverleners. Naast de gebiedsteams hebben we teams voor verschillende jongerenprojecten, het VIP! en diverse gemeente brede projecten.

Sedna is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.