Terug naar overzicht

Trajectbegeleider Jongeren
Stageplek Hbo Social Work

Reageren t/m:

01-07-2023

Aantal uren:

32 uur per week

Organisatie:

Mensenwerk Hogeland

Locatie:

Het Hogeland
Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Direct solliciteren

Wat ga je doen?
Mensenwerk Hogeland heeft per september een stageplaats voor een trajectbegeleider Jongeren voor de pilot Woon-leer Werk. In deze pilot worden jongeren tussen de 18 en 27 jaar begeleid richting zelfstandigheid in hun eigen woning. Het betreft bijvoorbeeld jongeren waarbij de thuissituatie is geëscaleerd, die op hun eigen ben willen staan, maar daar nog wel wat begeleiding bij nodig hebben. Of jongeren die begeleiding nodig hebben om zelfstandig te wonen om zo zwaardere zorg te voorkomen. Niet alleen zelfstandig wonen, maar ook werken of leren staan hierbij centraal.

Samen met de jongeren stel je een plan van aanpak op met daarin doelen gericht op werken, leren, huishouden en financiën. Je begeleidt en ondersteunt de jongeren bij het behalen van deze doelen.

Wat neem je mee?
Je bent derdejaars student van de Hbo-opleiding Social Work en bent op zoek naar een meeloopstage per februari voor 32 uur per week voor een periode van 10 maanden.
Je loopt stage in een uitgestrekt en landelijk gebied met 50 dorpskernen, het is dan ook handig om eigen vervoer te hebben. Je vindt het leuk om onderdeel te zijn van een team maar kan ook goed zelfstandig werken. Daarnaast ben je flexibel, gedreven en heb je een actieve houding.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een stagevergoeding
  • Een stageplek voor 32 uur per week
  • Veel ruimte voor initiatief en ideeën
  • Een jong, open en dynamisch team
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het onderzoeken van je interesses
  • Professionele stagebegeleiding

De procedure
Mocht je vragen hebben, dan kun je bellen met Lutske Rumpt, Teamcoach op telefoonnummer (0595) 745 090. Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende stageplek bij Mensenwerk Hogeland? Klik dan op onderstaande button 'direct solliciteren' en laat jouw cv en motivatiebrief achter.

 

Direct solliciteren

Mensenwerk Hogeland

Mensenwerk Hogeland is de organisatie voor sociaal werk in de gemeente Het Hogeland. Het Hogeland is een prachtige uitgestrekte plattelandsgemeente tussen Lauwersoog, de Eemshaven en boven de stad Groningen. Naast mooie natuur in de weidse omgeving bieden we je bij Mensenwerk Hogeland een werkomgeving waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, verdieping en verbreding.

Wij werken samen met de inwoners aan krachtige buurten en dorpen. We gaan daarbij uit van krachten en talenten van de mensen zelf. Dit doen we niet alleen. We werken samen met inwoners en organisaties in de gemeente en zorgen voor verbinding. We sluiten altijd aan op wat inwoners nodig hebben.

Vanuit twee gebiedsteam geven we uitvoering aan het maatschappelijk werk en welzijnswerk, het jeugd- en jongerenwerk en individuele cliëntondersteuning. Wij bieden vrij toegankelijke ondersteuning en werken nauw samen met de Sociale Teams van gemeente Het Hogeland.

Mensenwerk Hogeland is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een (fijne leefomgeving) voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.