Terug naar Nieuws

Opdracht laagdrempelige jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan SWO

Gepubliceerd op:

 Oldambt – De gemeente Oldambt heeft eind juni de aanbesteding voor de algemene voorziening jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan Sociaal Werk Oldambt. Jurrie Nieboer, wethouder Jeugd: “Na een succesvolle pilot sinds 2021 wordt de jeugd- en gezinsondersteuning vanaf 1 oktober 2024 een blijvende voorziening. We zijn verheugd over de voortzetting van onze samenwerking met Sociaal Werk Oldambt.”

Gemeenten hebben de taak om jeugdhulp te veranderen. Het doel is om gezinnen beter te ondersteunen en professionals meer ruimte te geven om hulp te bieden die nodig is, preventief en dichtbij huis. Een laagdrempelige algemene voorziening maakt het mogelijk om deze doelen te bereiken door hulp direct beschikbaar te stellen voor iedereen die het nodig heeft, zonder verwijzing van een arts, specialist, of de gemeente.

Karin Eeken, directeur SWO: “Met deze gunning kunnen we blijven inzetten op het vroegtijdig ondersteunen van jeugdigen en gezinnen in de gemeente Oldambt. We ervaren dat de gemeente vertrouwen heeft in onze aanpak. De kennis en ervaring die we hebben opgedaan tijdens de pilot, kunnen we blijven inzetten en versterken.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Hulp wanneer het hard nodig is

20-06-2024
 Staatssecretaris Maarten van Ooijen in gesprek over de betekenis van onafhankelijke cliëntondersteuning
Lees meer over Hulp wanneer het hard nodig is