Terug naar Nieuws

Start nieuwe welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners van de gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond bij Mensenwerk Hogeland terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk, jeugd- en jongerenwerk en individuele cliëntondersteuning. Mensenwerk Hogeland is een nieuwe welzijnsorganisatie die deel uitmaakt van de Tintengroep.

Wat doet Mensenwerk Hogeland?

Mensenwerk Hogeland zet zich in om de eigen kracht en talenten van mensen te versterken zodat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan deelnemen aan het dagelijks leven. De ondersteuning is gratis. Daarnaast zet Mensenwerk Hogeland zich in voor het realiseren van krachtige buurten en dorpen in de regio. Naast het ondersteunen van activiteiten voor en door inwoners maken we concrete plannen met inwoners om de leefbaarheid en de sfeer in buurt of dorp te vergroten.

Met welke vragen kun je bij Mensenwerk Hogeland terecht?

Inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond kunnen bij Mensenwerk Hogeland aankloppen met al hun vragen over bijvoorbeeld schulden, opvoeding en relatieproblemen. De begeleiding is kortdurend en waar nodig intensiever. We werken daarbij samen met veel andere organisaties: vrijwilligers, verenigingen, huisartsen, gemeenten, zorginstellingen en woningcorporaties. We bundelen onze krachten voor een optimale dienstverlening.

Focus voor de komende tijd

Manager Marcel van Leeuwen: “We gaan eerst door met wat goed is en bekijken in de loop van 2018 wat beter kan. We zetten de begeleiding van bestaande activiteiten die vallen onder de basisondersteuning in de gemeenten voort. De komende periode ligt de focus op kennismaken met inwoners door onder andere elkaar te ontmoeten op informatiebijeenkomsten, tijdens tent- en koffiesessies en door contacten met sleutelfiguren en –organisaties. Met twee gebiedsteams is Mensenwerk Hogeland altijd in de buurt en kunnen inwoners makkelijk contact met ons opnemen. Zichtbaar, laagdrempelig en dichtbij: daar zetten we ons voor in!"

Met de komst van Mensenwerk Hogeland bestaat Tintengroep inmiddels uit elf welzijnsorganisaties in Drenthe, Groningen en Overijssel. Daarnaast bieden we in deze regio’s peuter- en kinderdagopvang.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over Mensenwerk Hogeland kun je ons op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur bellen op telefoonnummer (0595) 745 090 of mailen via info@mensenwerkhogeland.nl. Of kijk op de website:

mensenwerkhogeland.nl

Minister Carola Schouten bezoekt gemeente Westerkwartier

14-03-2023
Op maandag 13 maart kwam Minister Carola Schouten op werkbezoek in gemeentehuis Zuidhorn. Zij ging in gesprek met wethouder Bert Nederveen, wethouder Marjan Sijperda en directeur Sociaal Werk De Schans Joep Schuringa over armoedebestrijding en –preventie. Onderwerpen als vroegsignalering, de i…
Lees meer over Minister Carola Schouten bezoekt gemeente Westerkwartier