Terug naar Nieuws

Tinten in coronatijd | Op afstand en toch dichtbij!

Gepubliceerd op:

In deze bijzondere tijd moeten we binnen blijven en als we naar buiten gaan 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Dat heeft uiteraard gevolgen voor het werk van de sociaal werkers! Noodzaak dus om anders te denken en nieuwe wegen zoeken om met je doelgroep in contact te komen. De onder de Tintengroep vallende sociaal werk organisaties laten zien hoe flexibel en initiatiefrijk zij zijn in deze bijzondere tijd! Een paar mooie initiatieven op een rijtje.

 

 

Hoe kom ik aan mijn boodschappen?
Boodschappen doen is niet meer vanzelfsprekend. Compaen doet boodschappen doen voor mensen die dat niet kunnen, in samenwerking met de voedselbank. Ook Andes ondersteunt een boodschappenactie binnen hun gemeente.

Niet meer naar school
Ook aan de jeugd en jongeren wordt volop gedacht! Een prachtige video van Impuls waarin ‘Het corona invulboek’ wordt aangekondigd die bij kinderen thuis wordt bezorgd. De #Berenjacht die door veel organisaties wordt geadopteerd. Een mooie hippe poster van Mensenwerk Hogeland, in samenwerking met de GGD, die jongeren wijst op de richtlijnen van het RIVM. De gezinscoach van Sociaal Werk Oldambt gaf tips en trucs om deze tijd met je kinderen zo goed mogelijk door te brengen. Gelukkig kunnen de basisschoolleerlingen inmiddels weer naar school.

Thuis en toch bewegen
Een prachtig Ganzenbordspel van Sedna zorgt voor gezelligheid en de nodige beweging. En ook het filmpje van de sportcoaches van Sociaal Werk De Schans combineren een spelletje met beweging. Welstad introduceert de quarantaine programma week met De Thuisspelen met diverse leuke work outs.

Net echt
Doordat we thuis moeten blijven en anders 1,5 meter afstand moeten houden gaan veel groepsactiviteiten niet door. Onder het mom van als het niet kan zoals moet, moet het maar zoals het kan heeft Sociaal werk De Kop een digitale koffieochtend georganiseerd. Een digitaal kopje koffie met een praatje. Ook de Tintengroep zelf heeft met het webinar ‘Tinten staat sterk’, georganiseerd door Tinten Training en Advies, laten zien dat ook in het digitale tijdperk we kennis kunnen delen met elkaar!

Kortom prachtige initiatieven die laten zien dat de mensen van de verschillende sociaal werk organisaties van de Tintengroep niet voor één gat te vangen zijn! Nu even op afstand en toch dichtbij.

Hulp wanneer het hard nodig is

20-06-2024
 Staatssecretaris Maarten van Ooijen in gesprek over de betekenis van onafhankelijke cliëntondersteuning
Lees meer over Hulp wanneer het hard nodig is