Terug naar Nieuws

Armoede te lijf

Gepubliceerd op:

In het artikel 'Armoede te lijf: werkgever steek je nek uit!' lees je wat de gasten aan tafel bij het programma De Staat van Drenthe met elkaar bespraken over overerfbare armoede. 

Generatiearmoede: Armoede die van generatie op generatie doorgegeven wordt. Het doorbreken is moeilijk, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Conclusie is dat het huidige beleid niet goed werkt. Er zijn te veel hulpinstanties en te veel regels. In het programma De Staat van Drenthe praten verschillende gasten, waaronder Johan Brongers, bestuurder van de Tintengroep, over wat er dan wel helpt.

In het artikel 'Armoede te lijf: werkgever steek je nek uit!' lees je wat de gasten met elkaar bespraken. Ook de gehele aflevering van De staat van Drenthe waarin generatiearmoede werd besproken kun je via deze link terugkijken.

Samenwerking en vernieuwing in zorg en welzijn voor Noord- en Midden-Drenthe

23-07-2024
 Tintengroep heeft zich aangesloten bij het vernieuwde en hernoemde Samenzorg Netwerk. Voorheen bekend als Samen Zorg Assen, blijft het netwerk met zijn zestien partners onveranderd streven naar een optimale kwaliteit van leven voor de kwetsbare inwoners van Noord- en Midden-Drenthe.
Lees meer over Samenwerking en vernieuwing in zorg en welzijn voor Noord- en Midden-Drenthe