Terug naar Nieuws

Armoede te lijf

Gepubliceerd op:

In het artikel 'Armoede te lijf: werkgever steek je nek uit!' lees je wat de gasten aan tafel bij het programma De Staat van Drenthe met elkaar bespraken over overerfbare armoede. 

Generatiearmoede: Armoede die van generatie op generatie doorgegeven wordt. Het doorbreken is moeilijk, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Conclusie is dat het huidige beleid niet goed werkt. Er zijn te veel hulpinstanties en te veel regels. In het programma De Staat van Drenthe praten verschillende gasten, waaronder Johan Brongers, bestuurder van de Tintengroep, over wat er dan wel helpt.

In het artikel 'Armoede te lijf: werkgever steek je nek uit!' lees je wat de gasten met elkaar bespraken. Ook de gehele aflevering van De staat van Drenthe waarin generatiearmoede werd besproken kun je via deze link terugkijken.

In gesprek over een duurzame sociale verandering; Henk Nijboer op werkbezoek bij Tintengroep

11-04-2024
  Op dinsdag 9 april jl. was Henk Nijboer te gast bij Tintengroep. Als kwartiermaker voor de sociale agenda onderzoekt hij wat er nodig is om de toekomst voor de inwoners van Groningen en Noord-Drenthe de komende 30 jaar structureel te verbeteren. Tintengroep voert het sociaal werk uit in 8 ge…
Lees meer over In gesprek over een duurzame sociale verandering; Henk Nijboer op werkbezoek bij Tintengroep