Terug naar Nieuws

Armoede te lijf

Gepubliceerd op:

In het artikel 'Armoede te lijf: werkgever steek je nek uit!' lees je wat de gasten aan tafel bij het programma De Staat van Drenthe met elkaar bespraken over overerfbare armoede. 

Generatiearmoede: Armoede die van generatie op generatie doorgegeven wordt. Het doorbreken is moeilijk, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Conclusie is dat het huidige beleid niet goed werkt. Er zijn te veel hulpinstanties en te veel regels. In het programma De Staat van Drenthe praten verschillende gasten, waaronder Johan Brongers, bestuurder van de Tintengroep, over wat er dan wel helpt.

In het artikel 'Armoede te lijf: werkgever steek je nek uit!' lees je wat de gasten met elkaar bespraken. Ook de gehele aflevering van De staat van Drenthe waarin generatiearmoede werd besproken kun je via deze link terugkijken.

Minister Carola Schouten bezoekt gemeente Westerkwartier

14-03-2023
Op maandag 13 maart kwam Minister Carola Schouten op werkbezoek in gemeentehuis Zuidhorn. Zij ging in gesprek met wethouder Bert Nederveen, wethouder Marjan Sijperda en directeur Sociaal Werk De Schans Joep Schuringa over armoedebestrijding en –preventie. Onderwerpen als vroegsignalering, de i…
Lees meer over Minister Carola Schouten bezoekt gemeente Westerkwartier