Terug naar Nieuws

Congres Aan de slag met Armoede

Gepubliceerd op:

Congres Aan de slag met Armoede

Op 22 oktober organiseerde de Alliantie van Kracht tegen Armoede een online congres. Naast de recente inzichten vanuit het wetenschappelijk onderzoek van de RUG, werden ook de speerpunten van de Alliantie van Kracht tegen Armoede voor het komende jaar besproken. "Geen woorden maar daden" schetste Johan Brongers de verwachtingen voor het komende jaar. 

van de negen speerpunten voor de komende jaren heeft de Alliantie er drie gekozen die dit jaar worden aangepakt. Vroegsignalering en preventie, ervaringsdeskundigheid en wetgeving. Tijdens het congres werd op die speerpunten toelichting gegeven. 

Bert Moormann (directeur Domesta) vertelde over vroeg signalering en preventie. Johan Brongers (directeur-bestuurder Tintengroep) over ervaringsdeskundigen & rolmodellen. Raymond Wanders (wethouder gemeente Emmen) besprak het speerpunt wet- en regelgeving.

Voor zij aan het woord kwamen was er eerst aandacht voor de vorderingen in het wetenschappelijk onerzoek. Dagvoorzitter Eric van Oosterhout (burgemeester van de gemeente Emmen en voorzitter van de Alliantie van Kracht tegen Armoede) sprak met Sanne Visser (onderzoekster RUG) over de typologieën van families in armoede die zij in het onderzoek beschrijft. Wat betekent dit voor hulp en ondersteuning? Daarover gingen Nel Kruit (directeur van Welstad) Karin van den Hende (ervaringsdeskundige) en Sanne Visser in gesprek.

De Alliantie van Kracht zet zich in om de mechanismen achter overerfbare armoede in de veenkoloniën beter te begrijpen, om zo ook bij te kunnen dragen aan een oplossing. Meer weten over de aanpak die de Alliantie voor ogen heeft? Het volledige congres zelf nog zien? Dat kan hier. Alle informatie over de Alliantie van Kracht tegen Armoede staat hier. 

 

Hulp wanneer het hard nodig is

20-06-2024
 Staatssecretaris Maarten van Ooijen in gesprek over de betekenis van onafhankelijke cliëntondersteuning
Lees meer over Hulp wanneer het hard nodig is