Terug naar Nieuws

De Tintengroep gaat basisondersteuning aanbieden in gemeente Westerkwartier

Gepubliceerd op:

De colleges van de vier gemeenten in het Westerkwartier hebben na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure de opdracht voor het uitvoeren van de basisondersteuning vanaf 1 januari 2019 definitief gegund aan Tintengroep. Basisondersteuning bestaat uit verschillende vormen van sociaal werk zoals maatschappelijk werk, ondersteuning van de mantelzorg, buurtwerk en coördinatie van het vrijwilligerswerk.

Een lokale stichting in Westerkwartier

Naar Tintenmodel zullen we per 1-1-2019 een lokale stichting oprichten net zoals we dat het afgelopen jaar hebben gedaan in Hogeland en Steenwijkerland. We hebben een prachtige opdracht van de gemeente om vanuit het gedachtegoed van positieve gezondheid inwoners, vrijwilligers en cliënten te ondersteunen. Daarbij gaan we uit van de kracht van dit gebied en de mensen die er wonen, werken en op allerlei manieren als vrijwilliger hun bijdrage leveren.

Waarom Tinten meedeed aan deze aanbesteding

De Tintengroep heeft diepe wortels in het sociaal werk in Groningen en Drenthe. We hebben daardoor veel ervaring en kennis van de specifieke welzijnsopgaven in deze werkgebieden. Tinten zag in de opgave van Westerkwartier kansen om haar kennis en ervaring in te zetten in dit nieuwe gebied. Johan Brongers, bestuurder van de Tintengroep: “We zijn dankbaar voor het vertrouwen in ons kunnen, dat de vertegenwoordigers van de toekomstige gemeente met deze gunning uitspreken.”

Samenwerken met de opdrachtgever, de inwoners en de vrijwilligers

Hoewel Tinten de opdracht heeft gekregen om de aanwezige kennis en ervaring van de huidige organisaties zoveel mogelijk over te nemen, zijn wij als werkgever en als aanbieder nieuw in het Westerkwartier. De komende maanden volgen we een intensief traject om de lokale organisatie in te richten die de opdracht van de gemeente per 1-1-2019 zal uitvoeren. Dit doen we in strategisch partnerschap met de gemeente. Daarbij verweven we continuïteit van netwerken en relaties met nieuwe impulsen en kennis uit onderzoek en praktijk.

Onderdeel van de implementatie is een openbare introductiebijeenkomst op 17 oktober 2018 van 16:00 tot 18:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst, waarin de Tintengroep in Westerkwartier wordt geïntroduceerd, vindt ook de officiële ondertekening van het contract plaats. 

03-07-2020

Gemeente Assen gaat met Vaart Welzijn een nieuwe fase in

Maandag 29 juni 2020 ondertekenden de wethouder en bestuurder Johan Brongers van de Tintengroep een nieuw contract voor de maatschappelijke dienstverlening en het welzijnswerk in de gemeente Assen, dat per 1 juli in is gegaan. Wat Henny Luppes, directeur van Vaart Welzijn en wethouder Jan Broekema v…
Lees meer