Terug naar Nieuws

Grote waardering voor project Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede

Gepubliceerd op:

Ruim 800 inwoners van de provincie Groningen beoordeelden het project 'Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede' met 4,4 van de 5 sterren. Nationaal Programma Groningen wil de provincie vooruithelpen met de beste ideeën van Groningers. Het programma ‘Toukomst’ heeft die ideeën opgehaald. De afgelopen weken hebben inwoners van de provincie Groningen beoordeeld welke Toukomstprojecten volgens hen uitgevoerd moeten worden. Zo geven ze hun wensen mee aan het Toukomstpanel. Ons project behoort tot de top 3 van best beoordeelde projecten. Een prachtige uitkomst!

 

Groningers konden in totaal 59 Toukomstprojecten, verdeeld over 12 thema’s, beoordelen. Daar is massaal gehoor aan gegeven.  En met goede reden: voor de uitvoering van deze projecten is 100 miljoen euro beschikbaar.

Het Toukomstpanel adviseert het Nationaal Programma Groningen over de projecten die ze het beste kunnen realiseren. Eind januari 2021 wordt het advies van het Toukomstpanel aan het bestuur van Nationaal Programma Groningen gepresenteerd. We hopen hier met ons project Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede, met de steun van de Groningers, deel van uit te maken.

Meer weten over het project? Lees het artikel Toukomstplan; Kansen voor kinderen uit gezinnen in armoede

In gesprek over een duurzame sociale verandering; Henk Nijboer op werkbezoek bij Tintengroep

11-04-2024
  Op dinsdag 9 april jl. was Henk Nijboer te gast bij Tintengroep. Als kwartiermaker voor de sociale agenda onderzoekt hij wat er nodig is om de toekomst voor de inwoners van Groningen en Noord-Drenthe de komende 30 jaar structureel te verbeteren. Tintengroep voert het sociaal werk uit in 8 ge…
Lees meer over In gesprek over een duurzame sociale verandering; Henk Nijboer op werkbezoek bij Tintengroep