Terug naar Nieuws

Mentor4You helpt mensen vooruit

Gepubliceerd op:

 'Ik voelde me futloos en nutteloos' vertelt Gert Jan (20) uit Assen. Via Mentor4 You ontmoette hij zijn coach Rita (74). Samen gingen ze aan de slag om zijn leven weer vooruit te krijgen. In het Dagblad van het Noorden vertellen Gert Jan en Rita meer over wat Mentor4You voor hen betekent.

Mentor4You richt zich op jongeren van 11 tot 23 jaar die bijvoorbeeld hulp willen bij vrijetijdsbesteding, nieuwe vrienden ontmoeten, leren plannen of zelfverzekerder en weerbaarder willen worden. Dit gebeurt in Assen met ondersteuning door Vaart Welzijn  en in Tynaarlo vanuit Neie Naober. 

Op dit moment zijn er achttien mentoren van allerlei leeftijden actief, van wie sommigen meer dan één jongere onder hun hoede hebben. Mentoren en jongeren beginnen met een kennismakingsgesprek en als het klikt, gaan ze samen aan de slag met de hulpvraag. Jongerenwerker Jade Damstra (25) ziet een groei in het aantal jongeren met een coach. „Steeds meer inwoners en instanties weten ons te vinden voor ondersteuning. Het is soms voor jongeren juist fijner om met iemand anders te praten dan met familieleden. Die staan vaak te dichtbij.”


Het volledige artikel leest u hier 

Opdracht laagdrempelige jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan SWO

05-07-2024
 Oldambt – De gemeente Oldambt heeft eind juni de aanbesteding voor de algemene voorziening jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan Sociaal Werk Oldambt. Jurrie Nieboer, wethouder Jeugd: “Na een succesvolle pilot sinds 2021 wordt de jeugd- en gezinsondersteuning vanaf 1 oktobe…
Lees meer over Opdracht laagdrempelige jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan SWO