Terug naar Nieuws

Paul van der Wijk nieuwe voorzitter raad van toezicht Tintengroep

Gepubliceerd op:

 Paul van der Wijk is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Tintengroep. De oud-bestuurder van het Martiniziekenhuis in Groningen is de opvolger van Coba Anninga, die na drie volledige termijnen als lid van de raad van toezicht afscheid neemt.

 

Van der Wijk werkte de afgelopen drie jaar als bestuursvoorzitter bij het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Daarvoor was hij onder andere lid van de raad van toezicht van de coöperatie van medisch specialisten van de Treant groep.

 Johan Brongers, voorzitter van de raad van bestuur van Tintengroep: “Coba Anninga heeft de afgelopen jaren haar rol vervuld met grote betrokkenheid. Vanwege haar vertrek zochten we een nieuwe voorzitter. Na een zorgvuldige selectieprocedure viel de keuze op Paul van der Wijk. Ik denk dat we in hem een waardig opvolger hebben gevonden.”

 Tijdens de selectieprocedure kreeg Van der Wijk een goed beeld van de organisatie. “Het waren prettige, open gesprekken met betrokken en gepassioneerde mensen. Dezelfde openheid die er ook zal zijn bij de contacten met inwoners.” Van der Wijk verwacht dat Tintengroep een nog belangrijkere speler zal worden in zorg en welzijn. “De zorg denkt nu vaak nog vanuit het medisch model en is daarom gericht op ziekte in plaats van de kwaliteit van leven. Factoren als zingeving, schulden en werk spelen daarin mee. De nadruk verschuift in het zorgakkoord meer naar die kwaliteit van leven, samenwerken en preventie. Een organisatie als Tintengroep zal in het zorg- en welzijnsbeleid een belangrijke speler zijn.”

 Ook in zijn nieuwe rol als voorzitter van de raad van toezicht denkt Van der Wijk vanuit samenwerken. “Tintengroep heeft aan Johan Brongers een bevlogen bestuurder. Wij zijn ervoor dat hij zijn rol goed kan vervullen. Als goed werkgever en ook als inhoudelijk sparringpartner. Over de richting en hoe die kan worden ingevuld.”

In gesprek over een duurzame sociale verandering; Henk Nijboer op werkbezoek bij Tintengroep

11-04-2024
  Op dinsdag 9 april jl. was Henk Nijboer te gast bij Tintengroep. Als kwartiermaker voor de sociale agenda onderzoekt hij wat er nodig is om de toekomst voor de inwoners van Groningen en Noord-Drenthe de komende 30 jaar structureel te verbeteren. Tintengroep voert het sociaal werk uit in 8 ge…
Lees meer over In gesprek over een duurzame sociale verandering; Henk Nijboer op werkbezoek bij Tintengroep