Terug naar Nieuws

Paul van der Wijk nieuwe voorzitter raad van toezicht Tintengroep

Gepubliceerd op:

 Paul van der Wijk is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Tintengroep. De oud-bestuurder van het Martiniziekenhuis in Groningen is de opvolger van Coba Anninga, die na drie volledige termijnen als lid van de raad van toezicht afscheid neemt.

 

Van der Wijk werkte de afgelopen drie jaar als bestuursvoorzitter bij het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Daarvoor was hij onder andere lid van de raad van toezicht van de coöperatie van medisch specialisten van de Treant groep.

 Johan Brongers, voorzitter van de raad van bestuur van Tintengroep: “Coba Anninga heeft de afgelopen jaren haar rol vervuld met grote betrokkenheid. Vanwege haar vertrek zochten we een nieuwe voorzitter. Na een zorgvuldige selectieprocedure viel de keuze op Paul van der Wijk. Ik denk dat we in hem een waardig opvolger hebben gevonden.”

 Tijdens de selectieprocedure kreeg Van der Wijk een goed beeld van de organisatie. “Het waren prettige, open gesprekken met betrokken en gepassioneerde mensen. Dezelfde openheid die er ook zal zijn bij de contacten met inwoners.” Van der Wijk verwacht dat Tintengroep een nog belangrijkere speler zal worden in zorg en welzijn. “De zorg denkt nu vaak nog vanuit het medisch model en is daarom gericht op ziekte in plaats van de kwaliteit van leven. Factoren als zingeving, schulden en werk spelen daarin mee. De nadruk verschuift in het zorgakkoord meer naar die kwaliteit van leven, samenwerken en preventie. Een organisatie als Tintengroep zal in het zorg- en welzijnsbeleid een belangrijke speler zijn.”

 Ook in zijn nieuwe rol als voorzitter van de raad van toezicht denkt Van der Wijk vanuit samenwerken. “Tintengroep heeft aan Johan Brongers een bevlogen bestuurder. Wij zijn ervoor dat hij zijn rol goed kan vervullen. Als goed werkgever en ook als inhoudelijk sparringpartner. Over de richting en hoe die kan worden ingevuld.”

Opdracht laagdrempelige jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan SWO

05-07-2024
 Oldambt – De gemeente Oldambt heeft eind juni de aanbesteding voor de algemene voorziening jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan Sociaal Werk Oldambt. Jurrie Nieboer, wethouder Jeugd: “Na een succesvolle pilot sinds 2021 wordt de jeugd- en gezinsondersteuning vanaf 1 oktobe…
Lees meer over Opdracht laagdrempelige jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan SWO