Terug naar Nieuws

Uit de duivelskring van armoede

Gepubliceerd op:

 

Met trots is vandaag het rapport ‘Uit de duivelskring van armoede’ gepubliceerd, dat Tintengroep samen met Movisie en Bureau Omlo uitvoerde. Een onderzoek dat ingaat op de vraag wat sociaal werkers en medewerkers van kinder- en peuteropvang kunnen betekenen in de aanpak van armoede in Noord-Nederland. Alleen al in het veenkoloniale gebied leven zo’n 14.000 gezinnen in armoede. De problemen waar deze mensen mee te kampen hebben zijn al decennia hetzelfde. Met de resultaten van dit onderzoek wil de Tintengroep, samen met alle andere partijen die betrokken zijn bij dit vraagstuk, hier verandering in brengen.

 Het onderzoek ‘Uit de duivelskring van armoede’ gaat in op de vraag hoe we armoede kunnen signaleren, de gevolgen verminderen of verzachten. De focus ligt niet alleen op financiële, maar ook op sociale, pedagogische, emotionele en culturele tekorten. Aan de hand van deze vijf ‘kapitaalsvormen’ wordt onze hoofdvraag beantwoord. In ons werk zijn deze kapitaalsvormen voor elke inwoner toe te passen. Het is aan ons om, samen met de inwoners, te zoeken naar de meest helpende vorm.

Uit de duivelskring van armoede

Samenwerking en vernieuwing in zorg en welzijn voor Noord- en Midden-Drenthe

23-07-2024
 Tintengroep heeft zich aangesloten bij het vernieuwde en hernoemde Samenzorg Netwerk. Voorheen bekend als Samen Zorg Assen, blijft het netwerk met zijn zestien partners onveranderd streven naar een optimale kwaliteit van leven voor de kwetsbare inwoners van Noord- en Midden-Drenthe.
Lees meer over Samenwerking en vernieuwing in zorg en welzijn voor Noord- en Midden-Drenthe