Terug naar Nieuws

Week van Zorg en Welzijn bij de Tintengroep

Gepubliceerd op:

Van 12 tot 18 maart 2018 vond de Week van Zorg en Welzijn plaats. Doel van deze week is het imago van de sector verbeteren en jongeren te motiveren te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. Bij Tinten hebben we op verschillende manieren aandacht besteed aan de Week van Zorg en Welzijn.

Opening

Koning Willem-Alexander opende de Week van Zorg en Welzijn met een werkbezoek aan de sector. Tijdens het bezoek sprak koning Willem-Alexander met medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de woonlocatie van Middin in Den Haag. Aansluitend bezocht  Koning Willem-Alexander de speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Hij sprak daar met leerlingen en zorgprofessionals zoals Johan Brongers, directeur-bestuurder van de Tintengroep, over het werken in de zorg en welzijnssector. Johan Brongers is ook voorzitter van RegioPlus, het samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties. Hun missie is het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de grootste sector in Nederland: zorg en welzijn.

Open dag Sociaal Werk Oldambt

Sociaal Werk Oldambt organiseerde donderdag 15 maart een open dag om meer bekendheid te geven aan haar werkzaamheden. Wethouder Bard Boon opende de dag, waarna zo’n 150 bezoekers kennis hebben gemaakt met SWO. In het hele gebouw stonden medewerkers en vrijwilligers klaar om bezoekers te voorzien van informatie. Kinderen konden geschminkt worden en zich uitleven op een springkussen. Ate Zijlstra, jongerenwerker SWO: “Het was een geslaagde dag, veel inwoners hebben kennis gemaakt met de activiteiten en ondersteuning die SWO biedt.”

Speeddates

De afdeling HR van de Tintengroep organiseerde dinsdag 13 maart speeddates. Tijdens deze speeddates werden de deelnemers in de gelegenheid gesteld kennis te maken met de Tintengroep en met de vacatures die op dit moment lopen en bij hen passen. Volgens Steven de Groot van de afdeling HR was het een geslaagde dag: “We zijn tevreden met het verloop van de dag en hebben het idee dat alle 20 deelnemers met een tevreden gevoel naar huis gingen. We hebben een aantal deelnemers in contact gebracht met onze werkorganisaties en/of adviezen gegeven over eventuele vervolgstappen. Daarnaast heeft deze dag ook bijgedragen aan de herkenbaarheid van de Tintengroep. Kort samengevat, voor herhaling vatbaar!”

Save the date

De Week van Zorg en Welzijn 2019 vindt plaats van 11 t/m 16 maart. Save the date!

Hulp wanneer het hard nodig is

20-06-2024
 Staatssecretaris Maarten van Ooijen in gesprek over de betekenis van onafhankelijke cliëntondersteuning
Lees meer over Hulp wanneer het hard nodig is